Nyheter våren 2024

Boksläpp – En skivsamlares betraktelser

Lördag 13 april kl 14

Pub Myntgången, Hedemora stadshotell

Olle Johansson berättar om och läser ur sin nya bok En skivsamlares betraktelser (2024). Många Hedemoraminnen utlovas. Bokförsäljning med signering efteråt. 

Boken En skivsamlares betraktelser handlar om skivor, musiker och konserter; skivbörsar, antikvariat, arkiv och bibliotek; språkmissbruk, egoism och krogar; familj, vänner och fiender – levande och döda; födelsedagar, begravningar och kyrkogårdar. Om resor till och vistelser i Hedemora, Uppsala och Stockholm via Köpenhamn, Brighton och London; Dordogne, Perugia och Washington D.C.; Nås, Riddarhyttan och Spanien; Stora Skedvi, Saltsjöbaden och Paris; Malta, Sydafrika och Vietnam. 

Det här är uppföljaren till En skivsamlares memoarer (2015), som fick många lovord. 

Olle Johansson är född 1956 och uppvuxen i Hedemora. Han bor och verkar i Stockholm sedan 1986. Detta är hans tionde bok.

Fri entré.

Arrangörer: Källarmästaren Hedemora, kulturföreningen Vargen och Litteraturens Hus i Dalarna.Athena Farrokzhad – Författarbesök

Onsdag 3 april kl. 17:30-18.30 Falu stadsbibliotek

Athena Farrokhzad, född 1983, är poet, dramatiker, översättare och litteraturkritiker. Hon debuterade 2013 med Vitsvit och har även givit ut Trado (2016), I rörelse (2019) och Åsnans år (2022). Hennes böcker är översatta till femton språk och hennes dramatik har spelats på många olika scener.

Farrokhzad ansvarar idag för den internationella författarscenen på Kulturhuset i Stockholm och har tidigare arbetat på Biskops-Arnös författarskola i många år.

Arrangörer: Litteraturens Hus Dalarna, Falu stadsbibliotek/Dalabiblioteken, Internationella kvinnoföreningen Falun och Skådebanan DalarnaÖppna berättarscener våren 2024

Onsdagar kl 17-18 i Falu stadsbibliotek  

    • 10/4   Öppen berättarscen  

    • 15/5  Öppen berättarscen

Välkommen att berätta och lyssna. Kom och dela med dig av dina egna texter eller dina favorittexter av andra skribenter. Ta med dig texter i olika format, som korta prosastycken, poesi, spoken word, kåserier mm. Finns det utrymme så pratar vi även litteratur och skrivande och boktipsar varandra. Samtalsledare är bibliotekarie Ylva Sellin Isaksson.

Ingen föranmälan – Välkommen!

Programmet ingår i serien ORDEN GROR – Litteraturens Hus Dalarna i samarbete med Falu stadsbibliotek/Dalabiblioteken och Studieförbundet Vuxenskolan.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.